Wat is MCSI

MCSI is een fijne werkplek voor zzp’ers en werknemers van mkb-bedrijven en organisaties in Tilburg en omgeving.

We hebben ruim 35 gezamenlijke flexwerkplekken in een eigen gedeelte van Gebouw 88 in hartje Tilburg. Een oude NS-werkplaats die in ere is hersteld en onderdak biedt aan ondernemend Midden-Brabant. Onze locatie is uniek: midden in de Spoorzone en op steenworp afstand van de Tilburgse binnenstad, het NS-station en de LocHal. Als kers op de taart beschikken we over voldoende parkeerplekken voor de deur.

Co-working 

MCSI is er voor alle ondernemers – variërend van startende zzp’ers en doorgroeiers tot professionals met jarenlange ondernemerservaring. Onze leden zijn actief binnen uiteenlopende sectoren: van techniek en consultancy tot marketing, gezondheid en sociaal ondernemen. Iedereen is welkom. Heb je hulp nodig bij een bepaald project? Of wil jij je opdrachtgevers uitbreiden? Grote kans dat één van de andere leden je op weg kan helpen. Regelmatig ontstaan er tussen leden van MCSI mooie en succesvolle zakelijke initiatieven. 

MCSI voor bedrijven en organisaties

Flexwerkplekken worden steeds populairder. Niet alleen voor ondernemers, ook voor bedrijven en organisaties die steeds flexibeler omgaan met de werklocatie van hun vaste werknemers. Heb je als bedrijf of organisatie behoefte een aan een lokale werkplek of overleg- en ontwikkelplek? Of zoek je een evenementenlocatie op een centrale en populaire locatie in Tilburg? Neem gerust contact op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden op maat bij MCSI. 

Hoe is MCSI ontstaan?

MCSI, voluit Midpoint Center for Social Innovation, was ooit een start-up die zich door de jaren heen heeft aangepast en doorontwikkeld en dat nog steeds doet. MCSI is in 2014 door onze voorgangers gestart omdat zij zagen dat je als kleine, startende, ondernemer in deze regio meer bereikt wanneer je samenwerkt. Deze start vond plaats in een nog niet verbouwd Gebouw 88, waar wij de eerste bewoners waren. Met een paar stoelen en tafels, zelf gekochte vloerbedekking en plantenbakken ter afscheiding, pionieren op de begane grond. Het initiatief werd gesteund door overheidsinstantie Midpoint, vandaar het eerste deel van onze naam. Mede door die steun toen, beschikken we nu over onze eigen prachtige werkplek in de populaire Spoorzone.

Onze coöperatie

MCSI is een coöperatie en heeft als collectief doel waardecreatie voor alle leden en andere belanghebbenden. We zijn samen onze eigen baas, met een eigen verenigingsstructuur en een ALV. Alle leden samen werken mee aan het laten groeien en bloeien van onze coöperatie. Het door de leden gekozen bestuur behartigt onze gezamenlijke belangen en vertegenwoordigt MCSI extern.